Позваћу Ђукановића у посету Србији после избора

БЕОГРАД: Спреман сам увек да разговарам с председником Црне Горе како би се решили проблеми у односима две земље и да га позовем у посету Србији после избора, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
v
Фото: Tanjug

Спреман сам и да позовем председника Ђукановића у посету Србији. Последњи пут смо разговарали у Јерусалиму, отворено смо разговрали о проблемима СПЦ и нисмо се по том питању сагласили, казао је Вучић.

Бићу увек спреман да разговарамо ако се он, Ђукановић, одазове том позиву, додао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Дармановићева изјава ме насмејала, каравани пролазе...

Председник Србије изјавио је да га је насмејала изјава министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића, којом Србији прети НАТО-м и подсетио да Србија ничим не прети суседној држави.

То је једна од изјава која ме насмејала, рекао је Вучић упитан да прокоментарише изјаву црногорског министра да постоје механизми унутар НАТО које би Црна Гора могла да користи ако би проценила да постоји угрожавање безбедности државе од стране Србије.

На то се насмејете. Да га вређам и да му одговорим... Каравани пролазе..., рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су чланице НАТО сувише одговорне и да је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг добар познаник и пријатељ Србије и "сувише озбиљан за господина Дармановића".

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић изјавио је јуче да постоје механизми унутар НАТО које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности државе, али да засад не види потребу за алармирањем због, каже, тренутних неспоразума са Србијом.

Коментаришући то што, према речима Дармановића, још нема потребе за алармирањем НАТО, Вучић је рекао:

"Али, да ипак ми знамо колико је опасан Дармановић..."

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести