Предраг Марковић: Бањалука западна српска престоница

БАЊАЛУКА: Бањалука је за Србију западна престоница свих Срба, каже заменик председника Социјалистицке партије Србије Предраг Марковић.
predrag markovic1, youtube printscreen
Фото: Predrag Marković, foto: Youtube printscreen

"Ту има нека граница, која је привремена. Председик Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избришемо. То није национализам, већ европска интеграција", рекао је Марковић, који је данас у Бањалуци присуствовао Конгресу Социјалистицке партије, преноси РТ РС.

Према његовим речима, Срби са западне стране реке Дрине имају велику улогу у развоју српског социјализма.

"Ови људи овде дали су највећи допринос у борби против фашизма", рекао је Марковић, оценивши да су Србија и Република Српска - исто.

Потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић сматра да су економски развој и социјална правда важне за грађане Србије и Републике Српске.

Обрадовић је рекао да СПС има веома дугу и богату сарадњу са Социјалистичком партијом у Репубици Српској, да размењују искуства, те да им је заједнички циљ да грађани живе боље, да Србија и Српска буду што ближе и да буду заједно.

"Мислим да једни другима помажемо и у временима која су била тешка за једну и другу партију и за српски народ у Србији и Републици Српској", сматра Обрадовић.

Навео је да је са Марковићем дошао данас у Бањалуку да би дали подршку социјалистима у Републици Српској.

Конгресу СП-а су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали и председник СНСД-а Милорад Додик, заменик председника ДНС-а Недељко Чубриловиц, као и председник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести