Председник Азербејџана стигао у посету Србији

БЕОГРАД: Председник Азербејџана Илхам Алијев допутовао је данас у званичну посету Србији, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је председник Србије Александар Вучић.
1
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Алијев је у Београд слетео око 10 сати, а на београдском аеродрому је дочекан уз црвени тепих и постројену Гарду Војске Србије.

Председника Азербејџана је на аеродрому, поред Вучића, дочекао и амбасадор Азербејџана у Србији Камил Хасијев.

Церемонија свечаног дочека следи испред Палате Србија, након чега ће уследити састанак Вучића и Алијева.

Потом ће бити одржани пленарни састанак делегација Србије и Азербејџана и церемонија потписивања билатералних докумената, након чега ће се председници две земље, око 12 сати, обратити медијима.

Уочи посете председника Алијева, у Београду је ове седмице одржан пословни форум Србија-Азербејџан на којем је истакнутно да су економски и политички односи две земље у сталном успону и да ће посета председника Азербејџана те односе додатно продубити и отворити нову страницу у сарадњи.

На форуму је учествовало 20 српских и 11 компанија из Азербејџана, а како је речено, вредност укупне трговинске размене две земље ове године достигла је рекордних 48 милиона евра.

Билатерални односи Србије и Азербејџана успешно се развијају у дужем периоду, а крајем године биће обележено 25 година дипломатских односа две земље.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести