Председник Кине позвао Вучића на самит 17+1 у Кини

БЕОГРАД:Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, у име кинеског председника Си Ђинпинга, уручила је данас позивно писмо председнику Србије Александру Вучићу да учествује на Самиту 17+1, који ће бити одржан у првој половини следеће године у Кини.
vucic si
Фото: Tanjug

Потврдивши своје присуство на Самиту, председник Вучић је захвалио на позиву и још једном истакао јаке везе и традиционално пријатељство Србије и Кине.

Амбасадорка Кине је позивно писмо председнику Вучићу уручила током пријема код председника делегације компаније Зијин.

Председник те кинеске компаније Чен Ђинг истакао је том приликом да је Србија, годину дана од преузимања РТБ Бор, постала најбоља од 11 земаља у које ова компанија инвестира и да сваког месеца бележи велики напредак.

Он је рекао да ће профит компаније у 2019. години износити око 30 милиона долара и нагласио да је ове године производња у РТБ Бору повећана за 24 одсто у односу на претходну годину.

Према његовим речима, повећане су и плате, које су сада 50 одсто веће од просечне плате у Србији.

Председник Вучић је још једном захвалио на подршци компанији Зијин, која планира да следеће године инвестира 800 милиона долара у РТБ Бор и пројекат Тимок, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести