Председник Покрајинског одбора Двери прешао у СНС

НОВИ САД: Бивши председник Покрајинског одбора Двери Радош Пејовић постао је нови члан Српске напредне странке, саопштено је на прес конференцији Градског одбора СНС у Новом Саду.
zobenica pejovic
Фото: Dnevnik.rs

Потпредседник Извршног одбора СНС Дамир Зобеница рекао је да ће Пејовић највероватније бити задужен за јачање породичне политике у будућем сазиву извршне покрајинске власти и додао да СНС жели да покаже како види политику у Србији у 21. веку.

Он је казао су у СНС свесни да у Србији постоје људи који имају одређене квалитете и знања и који на квалитетан начин покривају области где, како је навео, та странка није била довољно сконцентрисана.

Управо је то случај са Пејовићем и са темом породичне политике која декларативно јесте битна свима и сви су за јачање улоге породице у друштву. Задовољство нам је да обогатимо СНС и са тим аспектом рада где можда нисмо били довољно сконцентрисани као странка, рекао је Зобеница.

Додао је да је потпуно природно да политичари када схвате да је немогуће да у политицком деловању у опозицији остваре неке циљеве који су за опште добро, покушају то да остваре из позиције власти.

Пејовић је изразио уверење да ће својим знањем и искуством допринети јачању улоге породице у друштву и да почиње нова друштвена, политичка и породична ера за почетак на нивоу Војводине, а касније и шире.

Додао је да му је драго што ће се породична политика наћи у институационалним оквирима и нагласио да ће посебан акценат бити на породицама које су страдале током пандемије корона вируса.

Пејовић је казао да је дошао тренутак за помирење, за време друштвене и политичке стабилности и нагласио да позив СНС доживљава као позив на добро.

Ово није питање једне странке и човека, ово је питање свих нас и то је доказ да се ствара једна потпуно нова клима где ми који смо читав живот посветили одређеним областима добијамо шансу да то спроведемо, највише због наше деце. Имам два сна: да се Срби уједине и да породица дође на прво место, поручио је Пејовић.

Према наводима међа, Пејовић је оставку на функције у Дверима дао у мају ове године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести