Мицотакис Вучићу: Грчка не мења свој став о Косову

ЊУЈОРК: Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са председником Владе Грчке Кирјакосом Мицотакисом, који је рекао да Грчка неће променити свој став када је у питању признање самопроглашене државе Косово.
Vučić i Micotakis u Njujorku/Predsedništvo Srbije
Фото: Председништво Србије/Вучић и Мицотакис у Њујорку

Вучић и Мицотакис су синоћ разговарали о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Председник Вучић је замолио премијера Мицотакиса да Грчка не мења свој став о непризнавању самопроглашене независности Косова, истакавши да је то за Србију од пресудног значаја, наведено је у саопштењу.

Премијер Мицотакис је истакао да Грчка подржава дијалог, али да сматра да му једнострани потези не доприносе, као и да Грчка неће променити свој став када је у питању признање самопроглашене државе Косово, наведено је у саопштењу.

Председник Србије је истакао да српски и грчки народ везује искрено пријатељство, нагласивши да је неопходно радити на јачању економске сарадње.

Он је захвалио Грчкој за подршку коју пружа Србији на европском путу, као и на подршци дијалогу Београда и Приштине.

Вучић је упознао премијера Мицотакиса са проблемима који су настали након одлуке Приштине да уведе таксе на увоз робе из Србије.

Председника Србије је честитао премијеру Мицотакису победу на изборима и изразио наду да ће успети да спроведе амбициозну агенду коју је поставио пред своју Владу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести