Представници кинеских компанија у Покрајинској влади

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, одржао је радни састанак са делегацијом менаџера и привредника из кинеских компанија China Huadian Hong Kong Company Limited (CHDHK) и Tianjin Dredging Corporation (C TDC), Енергетског Комплекса д.о.о. из Београда и Нафтне индустрије Србије.
Milicevic, kineske kompanije-2, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

На састанку је било речи о досадашњој реализацији пројекта изградње енергетског комплекса Ковин, чији су већински финансијски инвеститори кинеске компаније CHDHK и C TDC и НИС.

Потпредседник Милићевић је нагласио да су политички односи Србије и Кине, као и Србије и Руске Федерације, на изузетно високом нивоу, што ствара добар оквир да и пословни односи напредују задовољавајућом динамиком.

Како је Милићевић навео, ту свакако спада и изградња енергетског комплекса Ковин, великог пројекта чија је реализација у вредносном, али и сваком другом смислу значајна за Србију и Војводину.

Гости су известили потпредседника Милићевића о досадашњем току реализације овог пројекта и изразили чврсту намеру и спремност, да убрзаном динамиком наставе реализацију започетог пројекта.

Потпредседник Милићевић је нагласио да су процењени финансијски ефекти од ове инвестиције за Србију и Војводину, одлични, те да су Покрајинска влада и надлежне институције на располагању инвеститорима за све што је у делокругу рада покрајинске администрације, у процедурама које су нашим законима предвиђене.

Састанку су присуствовали потпредседник компаније China Huadian Hong Kong Company Limited Ванг Џихао, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести