Представници опозиције залепили на врата текст оставки чланова РЕМ-а

БЕОГРАД:  Представници опозиционих странака окупили су се у 11.55 сати испред зграде РЕМ-а, како би предали спреман текст оставки чланова Савета те институције.
REM, Regulatorno telo za elektronske medije  Foto:REM
Фото: REM, Регулаторно телo за електронске медије Фото:РЕМ

Представници странке Заједно, Странке слободе и правде, Демократске странке, Народне странке, Не давимо Београд, Покрета слободних грађана су на Трг Николе Пашића испред зграде РЕМ-а дошли са транспарентом на којем је писало “Србија против насиља”.

Папире са текстом оставки залепили су на врата РЕМ-а, јер им је, како кажу, речено да писарница не ради.

Наша јавност је деценијама преплављена насиљем и агресијом која долази са телевизија са националном фреквенцијом. Ми овде не говоримо о неком инциденту или пропусту, већ о системском нераду, да се на било који начин мешају у свој посао. Није РЕМ једини одговоран за стање у нашем друштву, али је одговоран за контролу електронских медија, рекао је Радомир Лазовић, један од лидера покрета Не давимо Београд.

Он је поновио и захтеве који су прочитани на протесту “Србија против насиља”, да се заустави даља промоција насиља у медијима и јавном простору, да се укину поједини штампани медији и таблоиди, као и да се одузме национална фреквенција медијима који промовишу насиље.

Међу захтевима су и смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина, као и хитно сазивање седнице  Народне скупштине на којој ће се размотрити одговорност Владе Републике Србије и безбедносна ситуација у земљи.

Уколико не дође до испуњења тих захтева до петка 12. маја, Лазовић је за тај дан најавио ново окупљање испред Народне скупштине.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести