Премијерка Брнабић и министри стигли у Будимпешту

БУДИМПЕШТА: Премијерка Ана Брнабић и министри у Влади Србије стигли су у радну посету Мађарској, где ће сутра бити одржана четврта по реду заједничка седница две владе.
Premijerska Srbije Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерска Србије Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Делегацију Србије која је на аеродром у Будимпешти стигла нешто пре 19 часова дочекао је министар спољних послова те земље Петер Сијарто.

Мађарски премијер Виктор Орбан, као домаћин, приредиће свечану вечеру за председницу српске владе и чланове њеног кабинета.

На дневном реду сутрашње седнице биће започети пројекти, регионална сарадња и унапређење свукупних билатералнх односа Београда и Будимпеште. 

Како је најављено, премијер Мађарске Виктор Орбан приредиће свечани дочек за председницу владе Ану Брнабић, уз војне почасти, на тргу Кошут.

Затим ће уследити седница владе, после које ће бити потписано више споразума, а премијери Брнабић и Орбан обратиће се медијима. 

Током радне посете Мађарској, премијерка Брнабић састаће се и са председником Мађарске Јаношом Адером.

У склопу посете, у Будимпешти ће сутра бити одржан и Привредни форум Мађарска-Србија, на којем ће се обратити председници влада Србије и Мађарске Ана Брнабић и Виктор Орбан.

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести