Припадници еколошких удружења блокирали саобраћај

БЕОГРАД: У неколико градова Србије активисти еколошких удружења у 13 часова почели су протестне блокаде саобраћајница тражећи да се у Србији не дозволи ископавање литијума.
с
Фото: FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Како јављају извештачи Тањуга, блокаде су почеле око 13.00 часова.

У Београду испред Сава центра су демонстранти возилима направили блокаду, а група људи је блокирала ауто-пут.

Овде је дошло и до инцидента када је један возач изашао из возила и покошкао се са демонстрантима, али се ситуација убрзо смирила.

Полиција скреће аутомобиле који иду из правца града како не би пролазили поред Сава центра, а два амбулантна возила су пропуштена.

У Новом Саду су се демонстранти распоредили на обе траке пута Нови Сад - Београд код Рода Мегамаркета, носећи транспаренте "Не дамо Јадар" и "Рио Тинто - Марш из Србије".

Саобраћај у том делу Новог Сада у прекиду, а аутомобили се окрећу из колона и проналазе алтернативне правце.

У Шапцу је група демонстраната блокирала мост према Београду и Лозници, а грађани који су желели да прођу тим мостом тренутно негодују због блокаде.

У Чачку су демонстранти блокирали кружни ток код Прељине, на Ибарској магистрали Чачак-Београд и саобраћај је затворен у оба смера. На тоим делу пута формирале су се километарске колоне.

Из организације Крени-Промени саопштили су да од Владе и Скупштине Србије траже да пре распуштања и одржавања нових избора донесу акте којима би се забранило ископавање литијума и Рио Тинту, али и било којој другој компанији.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести