Приштина и Тирана потписале три споразума

ПРИШТИНА: Вршилац дужности министра спољних послова Албаније Гент Цакај саопштио је да су Приштина и Тирана потписале три споразума, преноси Кљан Косова.
tirana.jpg
Фото: Youtube Printscreen

"Са министром за европске интеграције Бљеримом Реком, закључили смо споразум о размени искустава и експертизе по питањима организације структура одговорних за интеграцију, процесе усклађивања законодавства и опште политичке сарадње са циљем учлањења у ЕУ“, рекао је Цакај.

Додао је да та два министарства сваке године организовати заједничку конференцију на којој ће се раматрати и разрадити многа питања везана за европске интеграције, преноси Косово онлајн.

Такође, како је додао, са министром спољних послова Глауком Коњуфцом постигнут је споразум о јачању дипломатије, између осталог, потпуним обједињавањем календара културних активности и дефинисањем конкретног плана за промоцију заједничког имиџа.

Нагласио је да је потписан и споразум о низу обавеза у области спољне политике, који је према његовим речима, веома важан, а који такође укључује стварање тима са специјалним представницима који ће штитити и остваривати обостране интересе Албаније и Косова, пренео је Кљан Косова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести