Протест у Штрпцу: Неће нас уплашити

ШТРПЦЕ: Председник општине Штрпце и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је данас на протесту у Штрпцу да се са данашњег скупа шаље порука мира, али и онима који желе да протерају Србе да нису успели и да наш народ жели да буде свој на своме
с
Фото: FOTO TANJUG/ FOTO STR/fotografija niske rezolucije/bs

. Велики протест грађана како Сиринићке жупе, тако и из осталих делова Косова и Метохије, почео је у подне у центру Штрпца испред зграде општине и Дома културе Свети Сава због покушаја убиства дечака Стефана Стојановића (11) и његовог рођака Милоша Стојановића (21) из Штрпца, али и премлаћивања младића Стефана Томића из Клокота. Јевтић је на скупу грађанима пренео поздраве "јунака Милоша и Стефана". који су, како је рекао показали, да се не предајемо ни када пуцају.

"Данас са овог места шаљемо поруку да нас неће уплашити. Свако од нас је Стефан и Милош и порука онима који желе да нас протерају јесте да нису успели", рекао је Јевтић и нагласио да се данас шаљу поруке мира, да само желимо да будемо своји на своме.

Нагласио је да је јасно ко овде жели супротно томе.

"Тешки су ово дани. Уместо да празник прославимо у миру морали смо протестом да дигнемо глас против пуцња у српску децу и младиће", рекао је Јевтић, који је рекао да је Србе мука натерала да се данас окупе. Јевтић је поручио међународној заједници да уразуми Куртија, да престану да нападају нашу децу и нагласио да ће српски народ опстати без обзира на све изазове.

Јевтић: Око 7.000 Срба поручило да желимо да будемо свој на своме

Председник Општине Штрпце и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да је око 7.000 Срба на данашњем скупу у Штрпцу јасно поручило да само желе да буду свој на своме.

"Око 7.000 Срба јасно је данас поручило да само желимо да будемо свој на своме!", написао је Јевтић на Твитеру.

Додао је да је, како је навео, "ситним душама послата порука".

"И ситним душама је такође послата порука. Нек у својим циркусима наставе да се сами забављају, а за све њихове лажи сносиће одговорност. Наша слога биће пораз врагу!", навео је Јевтић.

У Штрпцу је данас одржан протест Срба након што је Албанац, припадник тзв. косовских безбедносних снага, на Бадњи дан пуцао на српског дечака и младића и нанео им повреде, као и због пребијања српског младића из Клокота који се враћао с Божићне литургије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести