Протести у Приштини због изјава Куртија о Ивановићу, траже његову оставку

ПРИШТИНА: Чланови породица погинулих припадника тзв. ОВК протестовали су данас у Приштини због изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија поводом пете годишњице убиства Оливера Ивановића и затражили његову оставку.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Демонстранти су носили транспаренте са порукама попут ''Стоп искривљавању историје'', и ''Не дозволимо да нас премијер провоцира'', преноси приштински портал Репортери. Курти је поводом годишњице смрти Оливера Ивановића на Фејсбуку објавио видео поруку у којој је рекао да је ''Ивановић био особа посвећена борби за интересе своје заједнице и града'', и да би ''волео да остане живо сећање на њега, на човека који је радио за стабилну будућност и за мултиетничко Косово''.

Један од организатора протеста Берат Бећири рекао је да су Куртијеве речи биле ''јавни шок'' и ''озбиљан ударац'', и истакао да је протест организован како би се изразило незадовољство, због, како тврди, поновног покушаја политичара да искриве историју. ''Аљбин Курти би требало да да оставку, или да затражи опроштај'', рекао је Бећири.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести