Пуцњава у близини школе са српском децом, нема повређених

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Непознати нападач пуцао је вечерас из ватреног оружја у близини школе у Доњој Брњици код Приштине, где су се у том тренутку налазила српска деца.
km
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Нападач је испалио један метак, али нико није повређен.

Како су за Косово онлајн рекли неки од Срба из овог села, до инцидента је дошло када су две особе пришле деци, а једна од њих је извадила пиштољ.

Деца су почела да беже, а нападач је потрчао за њима и испалио један хитац, навели су мештани.

Полиција је дошла на увиђај након 45 минута, а инцидент је узнемирио Србе из села који су се окупили у близини школе.

Ђурић: Сраман и кукавички напад на нашу младост на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захтева да се хитно идентификују и ухапсе особе које су вечерас пуцале на српску децу у Доњој Брњици код Приштине.

У саопштењу које је Канцеларија доставила медијима Ђурић оценује инцидент као сраман и кукавички напад на "нашу младост на Косову и Метохији", те поручује да мора бити расветљен као апсолутни приоритет.

Један од нападача је испалио метак у близини деце и довео у опасност људске животе, и према таквима не може и не сме бити милости, каже Ђурић.

"Безбедност деце, које год националности она била, мора бити ствар општег консензуса и минималне сагласаности, јер како можемо да радимо на помирењу и стварању стабилног и безбедног окружења на Косову и Метохији док постоје људи који сматрају да могу некажњено да деци прете пиштољима", навео је Ђурић

Не улазећи у околности под којима се "дивљачки напад" догодио, Ђурић подсећа да су српска деца убијана и рањавана на Косову и Метохији у нападима терориста и да зато инциденти ове врсте могу имати несагледиве последице и изазвати неконтролисане реакције.

Како је навео, постоје снимци напада, због чега сматра да не може бити никаквог оправдања за спорост или нереаговање полиције.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести