Радивој Парошки нови председник општине Србобран

Радивој Парошки нови је председник општине Србобран, одлучили су одборници локалног парламента већином гласова. Он је на том месту заменио страначког колегу из Српске напредне странке Нешка Честића који је 30. јуна поднео оставку на место председника, образложивши је личним разлозима, тако да се о његовој оставци није расправљало већ је само констатована на седници србобранске скупштине.
Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Парошки, који је био председник Скупштине општине Србобран, претходно је поднео оставку на ту функцију и на његово место изабрана је одборница СНС-а Милена Аларгић, за чији избор су гласали одборници СНС-а, СПС-а, СВМ-а и ГГ „Зоран Дудварски“ који чине већину у локалном парламенту.

Уз ту кадровску рокаду именован је нови-стари десеточлани састав Општинског већа, док ће заменик председника општине бити изабран на следећој скупштинској седници, али ће и на том месту бити реизабран Лазар Крајиновић, коме је по аутоматизму Честићевом оставком престао да важи мандат.

Ступајући на нову дужност, председника општине Србобран Радивој Парошки у обраћању одборницима предочио је нови концепт развоја, уз одговорно вођење локалне самоуправе. Парошки је најавио да ће општина Србобран у будућности своје активности усмерити у пружање подршке развоју пољопривреде, малих и средњих предузећа, као и стварање услова за долазак инвеститора.

Он је констатовао да је од изузетно богате вароши Србобран сврстан у ред оштина чији је развој испод просека Републике Србије. У општини је по последњем попису број становника смањен за више од 1.600 па их сада има око 16.300, можда и мање. Парошки је нагласио да Србобран има неколико компаративних предности у односу на окружење – квалитетно пољопривредно земљиште, рудно богатство, развијене саобраћајне комуникације, а пошто оне нису искоришћене на одговарајући начин, потребно је сачинити нови концепт развоја.

Брзину и темпо, снагу и енергију дижемо високо. Ко то може да прати, биће у возу, а ко не, мораће да сиђе на првој станици (Радивој Парошки)

„Потребне су промене које ће да повећају ниво животног стандарда и да  власт приближе грађанима, односно неопходан је нови, одговоран начин вођења политике локалне самоуправе, транспаретно и одговорно пословање новцем пореских обвезника, друштвено одговорно пословање општинске управе“, казао је Парошки.

Он је рекао да ће и активности Општинског већа у наредном периоду бити усмерене управо на реализацији задатака који ће довести до остварења новог концепта развоја општине Србобран.

„Србобран нема времена за губљење, можда смо потрошили и више него што мислимо, не може се улудо разбацивати новац, а време поготово. Зато окрећемо лист, почињемо да пишемо нову страницу, која ће бити заснована на раду, реду и одговорности. То је полазиште од којег крећемо, оно је предуслов од којег зависи да ли ће се србобранска општина приближити реду богатих или остати да тавори, успавана, непокретна и задовољна само тиме што постоји“,  изјавио је за „Дневник“ Парошки.

Он је додао да свако обећање које би непосредно након избора за председника општине дао не би имало смисао ни реално утемељење, сем једног, „да ћемо радити максимално ангажовано, одговорно, предано послу и задацима, без партикуларних и личних интереса“.

– Ко од дрвета не види шуму – неће бити с нама. Брзину и темпо, снагу и енергију дижемо високо. Ко то може да прати, биће у возу, а ко не, мораће да сиђе на првој станици. Задаци су тешки, обавезе озбиљне, одговорност превелика, циљеви високи, изазови и искушења огромна. Неће бити лако, али у свему видим један зрак светлости који ће осветлити оно што нас чека. Та светлост долази од наших грађана, од наших људи који све имају – од знања, труда до честитости, само им фали мали подстицај који ће покренути њихову жељу за ангажманом. Стварање амбијента за синергично деловање у ствари је нови почетак за брзину коју треба да постигнемо у доласку до циља – закључио је Парошки за наш лист.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести