Радна група Владе Србије први пут о мерама против вршњачког насиља

БЕОГРАД: У Влади Србије данас је одржан први састанак Радне групе за превенцију и сузбијање насиља у школама, којим је председавала премијерка Ана Брнабић.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Она је инсистирала да у раду те групе учествују и организације директора школа, како због важности своје улоге и одговорности коју носе, тако и због бољег увида у реално стање у школама, што су чланови Радне групе прихватили.

На састанку је договорено унапређење Правилника о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, који прописује постпупање школа у случајевима насиља.

Изнето је низ предлога за решавање проблема вршњачког насиља, истакавши да дигитално доба у коме живимо захтева промену приступа превенцији овог проблема. У складу с тим договорен је развој иновативних метода, укључујући и развој апликације за превенцију, заштиту и пријављивање насиља.

Потврђено је и да ће Стратегија за превенцију и заштиту деце од насиља бити усвојена наредног месеца.

Састанку су присуствовали и потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, представници других министарстава, као и представници УНИЦЕФ, Фондације "Тијана Јурић", Форума београдских гимназија, Удружења "Друг није мета" и други.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести