Радње затворене до даљњег - тражи се укидање такси

СЕВЕРНА КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Све српске радње на Северу Косова су затворене, а тако ће остати до даљњег, потврдио је данас председник Удружења привредника са Севера Косова Радош Петровић.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Све радње су затворене, од прехрамбених продавница којима су се прикључили сви други бутици, угоститељски објекти, чак и таксисти су обуставили рад, а не раде ни пекаре ни бензинске станице, ништа не ради, рекао је Петровићон и додао да су се привредници на овај потез одлучили због тога што су онемогућенио да раде након увођења такси. 

Он је рекао да су привредници трпели велики притисак од стране косовских служби, полиције, инспектората и других.

"Привредници нису били у могућности више да раде и одлучили су да затворе своје радње овде на Северу", рекао је Петровић.

На питање колико овакво стање може да траје одговорио је да не зна.

"Упутили смо апел међународној заједници да што пре одреагује да се таксе уклоне и да бисмо могли нормално да послујемо и да наставимо нормалан живот овде на Северу", рекао је Петровић. 

Упитан да ли ће радње бити затворени до укидања такси, Петровић је одговорио да ће бити затворене до даљњег. 

"Ми ћемо већ од данас имати свакодневне састанке на којима ћемо одлучивати у зависности од ситуације на терену", објаснио је. 

У северној Митровици поново камиони са албанском робом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Камиони са храном албанских произвођача поново су се данас, пре око сат времена, појавили у насељу Бошњачка махала у северној Косовској Митровици.

Српски привредници, који од јуче не отварају своје радње, најавили су за данас састанак на којем ће донети одлуку о даљим корацима.

У Бошњачкој махали, приметна је и полиција која обезбеђује камионе са југа Косова и Метохије.

У камионима се налазе уље, шећер, со, флаширана вода, средства за хигијену.

Српски привредници на северу Косова и Метохије од јуче не отварају своје радње, као ни угоститељске и привредне објекте у знак протеста на таксе на робу из централне Србије и БиХ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести