Радоичић: Албанске марионете и њихови ментори су немоћни

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Српске листе Милан Радоичић изјавио је поводом данашњег неоснованог покушаја његовог хапшења на административном прелазу Брњак, да нема никакве везе са оптужбама које му се стављају на терет, што, како је рекао, знају и они који су тај политички прогон наручили, као и они који га спроводе.
Milan Radoicic/Tanjug/S. Radovanovic/arhiva
Фото: Танјуг/ С. Радовановић, архива/Милан Радоичић

‘‘Пре свега желим да истакнем да немам никакве везе са оптужбама које ми се, како сам сазнао из медија, стављају на терет, што знају и они који су овај политички прогон наручили, као и они који га спроводе. Од свих злодела која су у прошлости хтели да ми припишу ово је најбизарније, што само доказује колико су и албанске марионете и њихови страни ментори очајни и немоћни’‘, поручио је Радоичић у саопштењу.

Он додаје да је одавно схватио да ће, штитећи свој народ на Косову и Метохији, угрозити себе, своју породицу и пријатеље, и стећи моћне непријатеље, али и да је одлучан да га ови напади не поколебају, ма колико моћни били они који би да га протерају са Косова и Метохије и одвоје од његових храбрих сународника.

‘‘Понизност и покорност никада нису били својство Срба на Косову и Метохији, јер да смо били такви, не бисмо ни постојали. Наставићу да се свим средствима борим за истину о зулуму који наш народ трпи на Косову и Метохији, иако се они који ме прогоне не служе правом, већ силом.

Ако било ко на Косову и Метохији, да ли из институција или међународни представници, мисли да ме оваквим лажним оптужбама могу заувек протерати са Косова о Метохије или одвојити од мојих сународника и ослабити борбу за Србију и српство, грдно се вара’‘, истакао је Радоичић.

Српска листа саопштила је раније данас да се покушајем неоснованог хапшења Радоичића наставља прогон политичких представника Срба које Приштина не може да контролише, и за које, како кажу, сматра да им стоје на путу покоравања Срба на Косову и Метохији, посебно на северу.

"Зарад истине наглашавамо да на основу информација којима располажемо захтев за хапшење господина Радоичића не садржи ниједан доказ нити је наведена икаква противправна радња коју је он предузео, већ се уопштено говори о случају који је покренут у вези издавање дозвола за градњу у општини Штрпце са којом господин Радоичић нема никакве везе", наводи се у саопштењу Српске листе.

Из СЛ наводе да Радоичић нема никакве пословне везе у овој општини, нити икакве викендице и друге непокретности у њој, као и да Радоичић никада није био у општини Штрпце.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести