РАДОИЧИЋ ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА Забрањен му одлазак на Косово

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања окривљеног М.Р. о разлозима за одређивање притвора, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора из законских разлога прописаних одредбом члана 211 став 1 тачка 1 Законика о кривичном поступку, односно услед опасности од бекства, саопштено је из Вишег суда у Београду.
najnovija vest, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Истовремено, како се наводи, према окривљеном М.Р. одређена је мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија, те му је наложено да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.

"Од окривљеног М.Р. привремено је одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а окривљени је упозорен да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе", наводе из суда.

Фото: Youtube/ Nova S

Како додају, окривљеном М.Р. на терет се ставља извршење кривичног дела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 и 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом Учествовање у групи која изврши кривично дело из члана 349 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичним делом Тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 у вези са чланом 278 став 1 Кривичног законика.

(Дневник, Euronews)

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести