Радојичић: Шапић би могао да буде кандидат за градоначелника

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Зоран Радојичић не искључује могућност да би председник Општине Нови Београд и Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић могао да буде заједнички кандидат власти за првог човека престонице.
zoran radojicic
Фото: Tanjug (Zoran žestić)
''''Видећемо како ће се одвијати договори на страначком нивоу, што се мене лично тиче, има простора за сарадњу са Александром Шапићем'''', рекао је Радојичић за "Блиц".
 
Радојичић каже да Шапић има вишегодишње искуство у локалној политици и да изузетно цени то што негује пристојност у јавној комуникацији.
 
Градоначелник је рекао и да је пандемија корона вируса показала да су грађани били мудри када су дали подршку СНС на свим нивоима.
 
''''Та сарадња локалног и републичког нивоа је била веома значајна у време кризе. Рецимо, на северу Италије се каснило са мерама јер локална и републичка власт нису нашле заједнички језик. Коалиција напредњака и социјалиста се у претходним годинама показала као добра за Србију. Не сумњам у зрелост СНС и богато политичко искуство које има председник странке и Србије господин Вучић, да ће и у овом тешком моменту донети исправну одлуку о будућности земље'''', казао је Радојичић.
 
На питање да ли и до њега стижу коментари да је у сенци свог заменика Горана Весића, градоначелник је одговорио потврдно и додао да му је јасно зашто је то тако.
 
''''Горан је неупоредиво активнији у медијима, такође има и обавезу да као високи функционер у име странке преноси грађанима политичке поруке. Ја то разумем и поштујем. Политика је уметност компромиса, а ми нисмо изабрали један другог као сараднике, већ смо научили да функционишемо. Колико добро то радимо, процениће Београђани. Што се функционисања града тиче, Град и Управа чине сложен систем у коме су надлежности јасне и око тога нема дилеме, нити ја о томе полемишем'''', навео је Радојичић.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести