Радуловић: Црна Гора жели да ресетује односе са Србијом

БОН: Црна Гора жели да ресетује односе са Србијом и крене испочетка, изјавио је данас црногорски министар спољних послова Ђорђе Радуловић.
crna gora pixabay
Фото: pixabay.com

Радуловић је за своју прву посету другој држави од ступања на дужност министра спољних послова у новој црногорској влади изабрао Немачку, а уочи те посете за Дојче веле каже да Црна Гора има „доктрину нултог проблема" са свим суседима у региону који, као регион, можда и није најзахвалнији за промовисање такве доктрине".

"Црна Гора, иако није снажна економски или војно, ипак својим примером жели да утиче на односе у региону. То се односи и на Србију с којом желимо да имамо најбоље односе засноване на принципу две независне земље, међусобном поштовању и засноване на принципу немешања у унутрашње ствари", рекао је Радуловић.

Још важнијим од тога је, каже, да Црна Гора и Србија имају односе засноване на нивоу система, што, какоје рекао, значи да без обзира на то ко је на власти, чак и ако се владајући не слажу по свим питањима, Црна Гора и Србија буду блиске и сарађују.

"И ја сам зато већ на самом почетку упутио позив министру спољних послова Србије Николи Селаковићу да дође у Подгорицу, а исто је и премијер (Здравко) Кривокапић учинио и позвао српску премијерку Ану Брнабић да дође у Црну Гору крајем овог месеца. Мислим да су то неки знаци пријатељства које Црна Гора као добар сусед пружа према Србији", каже Радуловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести