Ракић и Јевтић на састанку са Лајчаком

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседник Далибор Јевтић састали су се данас са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Како се наводи у саопштењу, главне теме састанка биле су недавно одржани парламентарни избори и наставак дијалога Београда и Приштине, преноси Косово онлајн.

Званичници Српске листе су нагласили да је веома важно у што скоријем времену наставити са дијалогом и уједно искористили прилику да подсете специјалног изасланика на потписане споразуме који још нису спроведени од стране Приштине, а који су од суштинске важности за сигуран опстанак српског народа на овим просторима.

Лајчак: Веома користан разговор са Османи

ПРИШТИНА: Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак изјавио је данас да је са в.д.председницом привремених институција у Приштини, Вјосом Османи, имао веома користан разговор, између осталог и о наредним корацима у дијалогу.

"Разговарали смо о недавним изборима и тренутној ситуацији. Разговарали смо и о наредним корацима у дијалогу", написао је Лајчак на Твитеру.

Он је навео и да се састао са одлазећим премијером Авдулахом Хотијем коме се захвалио на сарадњи, посвећености дијалогу и европској будућности Приштине.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести