Ракић прогласио победу Српске листе у свих 10 општина

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Кандидати Српске листе су на локалним изборима на Косову и Метохији победили у свих 10 опстина са српском већином, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

"Поред свих притисака на наш народ, на данашњим изборима показали смо снагу, јединство и слогу", истакао је Ракић на конференцији за медије и додао да је српски народ на овим изборима послушао позив своје Српске листе и свог председника Александра Вучића и рекордном излазношћу дао подршку да се настави борба за останак и опстанак на овим просторима.

Ракић је захвалио грађанима, пре свега на северу КиМ, нарочито у Северној Митровици, где су, истакао је, остварени апсолутно најбољи резултати до сада.

Како је додао, према прелиминарним подацима у Северној Митровици Милан Радојевић освојио је више од 10.776 гласова.

"У општини Грачаница, где су грађани показали висок степен одговорности, наша кандидаткиња Љиљана Шубарић, освојила је око четири пута више гласова од свог противкандидата", рекао је Ракић и додао да су то прелиминарни подаци.

Ракић је рекао и да је СЛ после упада јединица РОСУ на север КиМ разматрала могућност да не изађу на изборе, али да су после консуултација са председником Вучићем одлучили да ипак изађу на изборе у четири општине на северу.

Он је, одговарајући на питање новинара да ли СЛ жели да уђе у косовске институције, рекао да уколико у новемнбру не почну консултације о формирању ЗСО, институција неће бити.

"Уколико не буде ЗСО неће бити ни косовских институција", рекао је он.

Потпредседник СЛ Игор Симић додао је и да се још чекају резултати са југа КиМ и за одборнике, као и да ће се можда још обратити о изборима у току вечери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести