Рама: До када ће духови прошлости поткопавати Србију?

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Албански премијер Еди Рама послао је данас преко Твитера поруку председнику Србије Александру Вучићу с питањем како је могуће да се у данашње време негира, како је навео, документовани ратни злочин, као што је наводни масакр над албанским цивилима у селу Рачак, 1999. на Косову.
rama, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Како преноси Косово онлајн, реагујући на изјаву председника Србије да је случај Рачак био превара како би се оправдало НАТО бомбардовање тадашње СРЈ,, Рама се запитао до када ће Србија живети усамообмани и поткопавати сопствени пут ка будућности.

"Зашто је тако тешко разумети и до кад ће Србија живети у самообмани и у порицању јасне стварности Косова. До када ће духови прошлости и даље поткопавати пут Србије ка будућности”, поручио је Рама српском председнику.

“Пријатељи, престаните са самозаваравањем о рату који је започео стари крвави режим у Београду. Треба ићи даље! Нека мртви сахране мртве. Направимо мир и благостање за нашу децу. Треба кренути напред и изградити овај регион као узоран модел”, написао је албански премијер на свом Твитер налогу.

EUR/RSD 117.5894
Најновије вести