Расправа о амандманима о агенцијском запошљавању

БЕОГРАД: Скупштина Србије настваила је данас рад расправом о амандманима на Предлог закона о агенцијском запошљавању којим се предвиђа заштита оних који се запошљавају преко агенција.
skupstina, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Како је раније рекао министар за рад Зоран Ђорђевић, предложено решење ће допринети смањењу рада на црно, а запосленима преко агенција ће бити обезбеђена једнака зарада као и запосленика које непосредно запошљава послодавац.

Исте услове ће имати и када је у питању радно време, одмор и безбедност на раду, додао је Ђорђевић.

Током расправе полемисали су посланици СРС и СНС о изградњи Моравског коридора, па су тако радикали изразили незадовољство што ће тај посао радити америчка компанија Бехтел, тврдећи да је посао “намештен” и да је кинеска компанија могла да га уради за знатно нижи износ.

Тај посао посланица СРС Вјерица Радета назвала је “великом преваром”, те тврдила да је минитарка саобраћаја Зорана Михајловић направила договор о томе са бившим америчким амбасадором Кајлом Скотом.

Она је навела да је америчка компанија тражила више 300 милиона евра у односу на Кинезе, а такође је казала и да компанија “Бехтел” има везе са бившим америчким амбасадором Скатом.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић негирао је тврдње Радете рекавши да је за изградњи Моравског коридора упућен јавни позив.

Он је додао да се за изградњу коридора пријавио једино конзорцијум Бехтел-Енка и поручио да Влада Србије није ником бранила да се пријави.

“Србија је једно велико градилште у коме граде компаније из Русије, Азербејџана, Кине…”, рекао је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести