Реаговање српских званичника на претње Вучићу - Брнабић: Брутална и опасна легитимизација напада

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је данас, коментаришући насловну стану листа "Данас", да се наставља брутална и опасна легитимизација напада на породицу председника Александра Вучића као вид политичке (и људске) борбе против њега.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Брбанићева је на Твитеру оценила да, након серије монстроузности које су, како је написала, "(поново) прошле без било какве осуде опозиције и њихових медија (додуше одређени су и њих позлатили)", данас се изгледа улази у следећу фазу борбе Вучића и види се потпуно другачији вид напада.

"Сада су једнако страшне увреде на рачун његове породице подмукло увили у обланду и кренули са пажљиво осмишљеном перфидном кампањом у којој Вучић ''не може да се похвали члановима своје уже породице, па се мора ослонити на жену", навела је Брнабићева.

Она је на Твитеру поделила насловну страну листа "Данас" на којој се наводи да ће "Вучић у кампањи играти на прву даму" и поручила да јој је жао "што су ово направили" од тог листа.

"Онакав какав је некада био, данас би Србији био најпотребнији", поручила је Ана Брнабић.

Мали: Апсолутно неприхватљиви напади на децу председника

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је застрашујућа кампања која се води против председника Србије Александра Вучића и његове породице и поручио да су напади на децу председника апсолутно неприхватљи.

"То говори о степену мржње, о теду тих неистомишљеника, који су раније водили земљу. Говорим о (Драгану) Ђиласу и осталима", рекао је Мали за ТВ Прва.

Мали је апеловао на представнике опозиције да не нападају децу.

"Србија се не враћа у прошлост, Србија се неће вратити у ваше време где ви узимате паре па их односите у Хонгконг, Маурицијус...", рекао је Мали.

Упитао је шта је то, како је рекао, Вучић некоме погрешно урадио да би заслужио да му неко напада децу и истакао да се председник бори за Србију сваки дан, обилази села, градове, помаже људима, гради путеве, канализације, а истовремено расте просечна и минимална зарада.

Мали је рекао да подршку највећег броја грађана Србије и његову и поручио председнику да се нада да ће он, како је навео, "имати снагу и енергију да настави даље и сачува своју децу од лудила опозициоине странке".

Чланови СНС: Нападају Вучића, знају да неће победити на изборима

Напади на председника Србије Александра Вучића се настављају, а данас је тим поводом реаговало више чланова Главног одбора Српске напредне странке и посланика, као и члан Председништва СНС Владимир Орлић и члан Извршног одбора СНС Александар Марковић.

Они су у саопштењима оценили да Вучића нападају јер има подршку грађана и оценили да опозиција због тога "никада неће победити на изборима".

Орлић сматра да се плански спроводи "перфидна кампања" против чланова породице Вучића, која се, како каже, данас наставља у "тајкунском таблоиду".

И то, како додаје, "од стране увек исте групе подлаца и похлепних "грабљиваца, чија је заједничка мета председник државе, али и свако ко само носи његово презиме".

Орлић констатује да опозиција није осудила "најновије гадости" нити претње метком Вучићу и оцењује да је разлог то што је Вучић "главна препрека њима и њиховим газдама да поново зајашу на власт, наставе са черупањем и уништавањем свега што им падне шака лоповских и мафијашких, увек спремних на отимачину и грабеж".

Марковић констатује да је настављена "умоболна хајка у Ђиласовим таблоидима и медијима" и да се наставља "болесна кампања мржње".

"Нови дан и нова кампања мржње, јер је управо мржња према Вучићу једино што их спаја и покреће", навео је Марковић.

Он сматра да је спектар мржње проширен и претњама које Вук Јеремић упућује Владимиру Орлићу и оцењује да је шаблон јасан - прети се свакоме "ко не мисли као Ђиласовци", угрожава се безбедност свакога ко иза себе има резултате и подршку грађана.

Члан Главног одбора СНС и посланик Немања Јоксимовић сматра да
да, како тврди, штампани медији Драгана Ђиласа брутално нападају Вучићеву породицу само зато што он неће да плаћа рекет "разним тајкунима и мафијашима који би да врате Србију у муљ и блато које је иза себе оставио бивши режим оличен у Драгану Ђиласу".

Он је, како је рекао, "нитковима из бившег режима, који немају ни мало срама и који су спремни да у политичком обрачуну нападају нечију породицу само зато што се не слажу политички" поручио да забораве на украјински и македонски сценарио, јер се на власт у Србији долази искључиво изборима.

Члан ГО СНС и посланица Невена Ђурић оцењује да "све марионете Драгана Ђиласа" не одустају у својим прљавим покушајима дискредитације председника и чланова његове породице.

Она је рекла да је тужна слика из, како је навела,"тајкунских медија" и оценила да они лажу и нападају, и да одавно не бирају мете.

Чланица ГО СНС и посланица Јелена Обрадовић каже да "перфидна и брутална кампања Ђиласа и његових послушника у таблоидима, које режира свакога дана, има један једини циљ, а то је унишити породицу и уништити Србију".

Члан ГО СНС и посланик Зоран Томић поручио је да Вучић са народом гради бољу Србију и оценио да "једино што иза тајкуна и њихове прљаве кампање остаје су примерци медија које су упропастили својом мржњом, као и насловнице и текстови као споменици бешчашћа, којих ће се будући уредници тих новина стидети".

"Напади на породицу председника Вучића не престају, постају све интензивнији. Замислите у коликом су проблему Ђилас, Шолак и остали жути тајкуни кад не штеде ресурсе и напоре да на главне стране својих медија изложе те нападе. На мети је свако близак председнику Вучићу, посебно када га подржи у спровођењу политике која је донела толико доброг Србији", навео је Томић.

Члан ГО СНС и посланик Дејан Кесар поручио је "медијским стручњацима" да престану са нападима јер, како је нагласио, нема тог новца који може да оправда насиље над нечијом породицом.

Он је оценио да је једини и искључиви разлог напада да се на председника Вучића изврши додатни притисак "како би тајкуни дошли на власт без избора, без воље грађана", саопштила је Служба за информисање СНС.

"Србија је данас модерна, независна и снажна, захваљујући политици Александра Вучића и никакви напади неће зауставити да Србија даље јача и напредује", поручио је Кесар.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести