Ребаланс прошао Одбор за финансије, опозиција изнела замерке

БЕОГРАД: Одбор за финансије Скупштине Србије данас је дао подршку ребалансу буџета после расправе у којој је више посланика опозиције изнело значајне критике.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Из опозиционих клупа чула су се мишљења да је ребаланс буџета признање континуитета лошег управљања кључним системима у земљи у протеклих 10 година.

Посланик Небојша Зеленовић истакао је да је за њега индикатор квалитета живота продавница, односно цене у њој, а основне намирнице су, како каже поскупеле од 20 до 60 одсто, па је тако за просечног грађанина инфлација 40 посто.

Лидер странке Заједно за Србију упитао је и зашто су поскупљења хране већа у Србији него у земљама Европе, а курс је везан за евро, а интересовала га је и структура цене дизела и деривата у Србији, као и хоће ли грађани сазнати ко је одговоран за стање у ЕПС-у.

Посланик Двери Бошко Обрадовић оценио је да незапосленост у Србији није смањена због масовног одласка грађана у иностранство на рад.

Он је оценио да све приче власти о успесима могу бити тачне ако се гледају само из једног угла, а не и када се сагледа друга страна истине о економској реалности Србије, изневши тврдњу да је за 10 година власти СНС јавни дуг Србије повећан за 17 милијарди евра.

Посланица СПС Снежана Пауновић поручила је да та странка сматра да има основа за критику рада електропривреде, и заложила се за студиозну анализу.

Истакла је да ће СПС подржати ребаланс буџета, и да ће можда имати ситније амандмане.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести