Ректорка: Професор дужан да је уз студенте и кад се не слажу

БЕОГРАД: Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић изјавила је данас да је професор дужан да буде уз студенте чак и кад се не слажу и не разумеју, коментаришући замерке председника Србије Александра Вучића на исход блокаде Ректората.
Ivanka Popović Foto Tanjug/Z.Žestić
Фото: Танјуг/З. Жестић/Иванка Поповић

"Хтела бих да кажем да иако нисам седела у својој канцеларији, да сам много радила ових 12 дана. То није била никаква пауза. Професори су дужни да буду уз своје студенте чак и кад се не слажи и не разумеју, зато што смо ми јединствена заједница, казала је Поповић за тв Н1.

Она је истакла да је веома важно што је ситуација решена у оквиру академске заједнице и да иначе сматра да је добро да се академска питања решавају у оквиру академске заједнице.

Додала је да и даље сматра да блокада није била најбољи начин да се дође до решења, али је констатовала и да је то вероватно до разлике у годинама између ње и студената.

"На Универзитету постоји друга традиција активности које могу да буде блиске револуционарним: ''68, па деведесете године (...) Мислим да када смо почели да разговарамо у оквиру онога што су надлежности Универзитета, да је то био кључни тренутак када су наши разговори постали плодоносни", оценила је ректорка.

Упитана да ли је претходних 12 дана било притисака на њу, Поповић је казала да "уколико мислите да је интересовање за оно што се дешава вид притиска, онда је било много интересовања", али и да сматра да су они који су се интересовали, то чинили зато што им је стало до Универзитета и зато што га поштују.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести