РЕМ објавио први извештај о заступљености листа у предизборном програму

БЕОГРАД: Регулаторно тело за електронске медије објавило је данас први извештај заступљености странака у оквиру предизборног програма, за период од 4. до 8. марта 2020. године.
televizija pixabay
Фото: pixabay.com

НА РТС1 укупно предизборно време је било сат времена и седам минута, око 28 минута су добили аналитичари и остали учесници кампање, око 10 минута странке које бојкотују изборе и којима РИК није прогласио листу, а листа Александар Вучић око 21 минут, док је листа СПС-ЈС имала нешто више од пет минута.

Телевизија Н1, коју је РЕМ такође обухватио, емитовала је око 14 сати предизборног програма, што чини 44 одсто од укупног предизборног програма које су емитовали емитери над којима се вршио надзор.

ТВ Н1 је издвојила осам сати за странке које бојкотују изборе и којима РИК није прогласио листу, пет сати за аналитичаре, листа Александар Вучић - За нашу децу имала је 18 минута, СПС-ЈС око 10 минута и Саша Пауновић - Сигурно напред један минут.

Од три и по сата предизборног програма на Пинку, листа "Александар Вучић - За нашу децу" имала је сат времена и 51 минут, аналитичари и остали учесници кампање сат и по времена, а странке чије листе нису проглашене до 8. марта око пет минута. Колација СПС-ЈС је имала око два и по минута.

РЕМ је "мерио" и заступљеност у централним информативним емисијама.

У Дневнику 2 РТС1 листа "Александар Вучић - За нашу децу" имала је 5,41 минут, што је 51 одсто учешћа у односу на укупну минутажу које су странке добиле.

Листа СПС-ЈС имала је 1, 8 минута, а странке које бојкотују изборе 1,06 минута, од чега Савез за Србију 58 секунди.

У "другом Дневнику" нашле су се и странке којима РИК још није прогласио листу.

У централној информативној емисији на ТВ Б92 највише простора је добила листа "Александар Вучић - За нашу децу" и то 4 минута и 24 секунде, следи листа СПС-ЈС са 30 секунди, а "остали учесници кампање" имали су минут и седам секунди.

На ТВ Прва у централним вестима које се емитују у 18 часова, листа "Александар Вучић - За нашу децу" имала је 14 минута 21 секунду, СПС-ЈС је добила 1, 43 минута, а странке које бојкотују изборе 28 секунди.

У вестима су биле заступљене и странке којима РИК још није прогласио листу.

На "Телемастеру" Хепи телевизије, листа "Александар Вучић - За нашу децу" имала је 6,23 минута, СПС-ЈС 1, 02 минута, странке којима РИК није прогласио листу око два минута, Савез за Србију 19 секунди.

Телевизија Пинк је у Националном дневнику највише простора дала листи "Александар Вучић-За нашу децу" 17,57 минута, странке чија листа није проглашена добиле су 57 секунди, СПС-ЈС 25 секунди, а локална листа Саше Пауновића имала је 8 секунди.

На телевизији Н1 су у вестима у 19 часова највише времена добили "остали учесници кампање" - око 24 минута, странке које бојкотују изборе око 6 минута, од тога Савез за Србију скоро пет минута, три минута је "отишло" на странке којима РИК није прогласио листу, СНС је добио два минута, а СДПС 20 секунди.

Листа СПС-ЈС је добила 1,34 минута.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести