РИК: Поновно гласање у Великим Трновцима 30. јуна

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија донела је данас одлуку да се 30. јуна понови гласање на бирачком месту број шест у Великим Трновцима, у општини Бујановац.
republicka izborna komisija
Фото: Youtube Printscreen

Ову одлуку РИК донела је на 77. седници којом је председавао председник РИК Валдимир Димитријавић, а која је још у току.

Иако је одлука о понављању избора донета, чланови РИК под тачком разно и даље дискутују на ову тему.

Димитријевић је, иначе, казао да ће се гласање на овом бирачком месту одржати у четвртак у периоду од седам до 20 часова. У Великом Трновцу, на гласачком месту број 6 у четвртак 23. јуна није одржано поновљено гласање за парламентарне изборе због несугласица међу члановима одбора, а касније је стигла дојава о постављеној бомби.

На бирачком месту у Основној школи "Мухарем Кадриу", парламентарни избори требало је да се одрже четврти пут, пошто је Управни суд усвојио жалбу Коалиције Албанаца Долине Шаипа Камберија на неправилности током изборног процеса 27. маја.

На том бирачком месту у Великом Трновцу код Бујановца право гласа има 1089 грађана и од тог бирачког места зависи када ће бити проглашени резултати парламентарних избора који су одржани 3. априла.

Иако је одлука о понављању избора поново донета, чланови РИК под тачком разно дискутовали су на ову тему.

Чланови комисије говорили су и о томе како да се унапреде безбедносни услови гласања у Великом Трновцу, а било је и предлога да се избори одложе за неки други нерадни дан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести