Рикер: Нормализација односа Београд Приштина остаје приоритет за САД

БРИСЕЛ: Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Филип Рикер каже да је дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине и даље важан приоритет за САД.
Dijalog Beograd Pristina/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

”Драго ми је што се дијалог вратио и ми ћемо то подржати”, поручује Рикер.

Филип Рикер оцењује да су САД кроз ангажман специјалног изасланика председника Трампа Ричарда Гренела учиниле значајне кораке на ”економској линији” односа Београда и Приштине.

”Унапређење економије је битно за бољи живот грађана и незаобилазни је део суседских односа, нормализације, али и напретка ка већој стабилности и безбедности у региону. Урађени су значајни кораци у области железнице и авио саобраћаја и охрабрујемо две стране да наставе да раде на томе”, каже Рикер.

Овај амерички званичник и добар познавалац Балкана налази се у Бриселу где ће се сутра састати са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.

”Мирослав Лајчак је добар пријатељ и колега који зна регион врло добро. Наставићемо да будемо ангажовани и пружамо подршку процесу у циљу напретка. Мислимо да обе земље могу да начине кораке у том правцу”, поручио је Рикер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести