Рикер позвао Приштину: Повуците таксе, вратите се дијалогу

СКОПЉЕ: Новоименовани помоћник државног секретара САД за европска и евроазијска питања Филип Рикер, позвао је данас Приштину да укине таксе на српске производе, наводећи да је ово питање нарушило односе између САД и Косово, а сматра да Београд треба да се фокусира на стратешке интересе, уместо да буде "агресиван у одбацивању Косова".
1
Фото: Filip Riker Youtubeprintscreen

"Обе земље ризикују да потроше најбољу шансу једне генерације и да разреше ово питање, јер ће преговори стати. Позивамо Београд и Приштину да уклоне баријере у преговарачком процесу и да омогуће да се дијалог настави. У том смеру је и одлука Косова да укине таксе за српске и босанске прозводе", истакао је Рикер током посете Северној Македонији.

Како преноси македонски портал Независен, Рикер је рекао да разуме фрустрацију косовских грађана, те да разуме њихову жељу да контролошу своју судбину и унапреде интеграцију Косово у међународном систему. 

„Не постоји дилема око подршке САД у вези вашег суверенитета и независности. САД су уложили значајан капитал у успеху Косова као независне, мултиетничке и суверене земље“, казао је Рикер.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести