Ристичевић тужио Даницу Поповић и Нин

БЕОГРАД: Посланик на листи Српске напредне странке и лидер Народне сељачке странке Маријан Ристичевић тужио је 18. маја Вишем суду у Београду професорку Економског факултета Даницу Поповић због текста "Ристичевића за омбудсмана" у недељнику НИН и затражио накнаду штете у износу од 300.000 динара, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).
marijan risticevic mc.rs
Фото: mc.rs

Ристичевић је тужио Поповић за повреду части и угледа, а као тужени у том предмету су наведени и издавач НИН Рингиер Аксел Спрингер, главни уредник Милан Ћулибрк и одговорни уредник Никола Томић.

Како се наводи у тужби, Ристичевић је у тексту представљен у "крајње увредљивом тону, пуном сарказма и цинизма, са тврдњом да је умешан у нерешену аферу, те да је власник фирми у којима је завршио кукуруз из државних резерви".

"Поменути текст обилује гомилом лажи, најгрубљих увреда, клевета, конструкција, инсинуација, подметања и неистина, те не може представљати озбиљно и објективно новинарство, односно ауторски текст. Слобода изражавања као саставни део слободе медија није апсолутно право", наводи се у тужби коју је потписао адвокат Горан Ж. Радовановић, наводи УНС.

У тужби још стоји да наведено у тексту има посебну тежину, јер се ради о високо тиражном листу, као и због тога што текст Данице Поповић стоји, у електронској форми, на сајту НИН.

На питање УНС да прокоментарише тужбу, Даница Поповић је кратко одговорила: "Фуј".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести