Са европосланицима и ДС, ПСГ и Народна странка

БЕОГРАД: Покрет слободних грађана, као и Демократска странка који су напустили међустраначки дијалог у септембру заједно са Странком слободе и правде Драгана Ђиласа данас су се одазвале на позив европарламентараца.
izbori, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

На састанак у седиште Делегације ЕУ дошли су представник ПСГ Натан Албахари, као и потпредседник Демократске странке Миодраг Гавриловић, а са европосланицима, Тањом Фајон, Кнутом Флекенштајном, Владимиром Биличком и Едуардом Куканом разговара и лидер Народне странке Вук Јеремић.

Албахари је, на питање новинара да објасни долазак на састанак будући да је њхова групација напустила разговоре у септембру, рекао да они јесу напустили разговоре и да нису потписали коначни споразум, али да су их из ЕП звали да чују шта мисле о имплементацији договора.

“Ми смо их обавестили да, иако неке ствари на техничком нивоу, јесу урађене, оно што је кључно, у сфери медија, поготово што се тиче РТС-а није урађено довољно”, рекао је Албахари.

На питање због чега онда нису одредили члана који би био у Привременом надзорном телу за праћење медија, Албахари је рекао да је то договор у оквиру коалиције ДС, С СП, ПСГ.

“Договорили смо се да нећемо да узмемо учешће у тим телима зато што мислимо да споразум није урадио довољно да побољша изборне услове у Србији”, рекао је Албахари.

Гавриловић из ДС-а тврди да су европарламентарци разочарани јер неке договорене ствари са властима и опозицијом нису имплементиране до сада.

“Ми смо на то указивали у октобру и септембру и због тога смо и напустили преговоре. Оно што је важно за нас да се налазимо у једном процесу где људи пажљивије гледају какав ће бити дијалог ако уопште буде било дијалога између људи који учествују у изборном процесу”, рекао је Гавриловић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести