Шабачка власт и даље не даје средства за најсиромашније

Подсећамо, још пре неколико дана одлучили су да 23 милиона динара из средстава од повраћаја пореза на имовину намењеног за текуће резерве усмере на куповину хуманитарних пакета за најсиромашније суграђане.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Пошто Небојша Зеленовић и Душан Петровић већ данима игноришу потребе најсиромашнијих Шапчана, председници месних заједница у Шапцу предузели су одлучне кораке у правцу помоћи својим суграђанима, пипе портал Србија данас.

Подсећамо, још пре неколико дана одлучили су да 23 милиона динара из средстава од повраћаја пореза на имовину намењеног за текуће резерве усмере на куповину хуманитарних пакета за најсиромашније суграђане.

Међутим, кризни штаб града под контролом Зеленовића није одобрио ову акцију само зато што су одлуку донели представници месних заједница у којима је убедљиво победила Српска напредна странка.

Ова невероватна дискриминација ипак није обесхрабрила председнике месних заједница, који су одлучили да позову све грађане да својим потписом подрже иницијативу да сви социјално угрожени грађани на територији Шапца добију неопходну помоћ.

Председници месних заједница истичу да је број социјално угрожених грађана већи од евидентираних у Центру за социјални рад града Шапца и да је потребна неодложна реакција. У овој ситуацији нама је небитно ко је за кога гласао, желимо да помогнемо свима, истичу председници и кажу да је петиција покушај борбе да се помогне свим суграђанима упркос Зеленовићевој потреби да грађане, чак и социјално угрожене разврстава по политичкој припадности.

Мало је рећи да је то бездушно, сурово и крајње некоректно, оцењују грађани и питају Зеленовића зашто уплиће свој страначки интерес тамо где му никако није место-у једну надасве хуману акцију, која има за циљ да помогне његовим суграђанима. Упућени кажу да није реч само о страначком, него и финансијском интересу, јер Душан Петровић и Небојша Зеленовић од ове акције и трансакције хуманитарног типа немају личну финансијску корист. И док народ чека пакете, које му ова двојица не дају време пролази.

Зато су председници месних заједница, који за разлику од Зеленовића не деле  грађане по политичкој подобности позвали на потписивање петиције на сајту петиције.онлине у делу "Подела хуманитарне помоћи социјално угроженима у Шапцу". Али тужно је и трагично да о потребама најсиромашнијих Шапчана брину само председници месних заједница, док њихов градоначелник брине само о сопственом интересу, који не укључује суграђане, који су према његовом мишљењу погрешно гласали.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести