Само је српска застава забрањена...

ИСТАНБУЛ: Председник Србије Александар Вучић приметио је вечерас да је порука заједничке прес конференције председника Црне Горе и Хрватске, да мрзе Вучића, а да Србија колико год да је мала - никада није мала колико би они волели.
srbija srpska zastava
Фото: Tanjug (S. Ilić, ilustracija)

Коментаришући изјаву Зорана Милановића о "млатарању" заставама, Вучић је рекао да када се оде у Бронкс, у Њујорку, има застава од кубанских, колумбијских, венецуеланских, свако из своје земље.

“Закључили смо да је само српска застава злочин и забрањена”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

На констатацију да му замерају што је Србе у Хрватској позвао да истакну српску заставу, Вучић је узвратио питањем:

“Где сте то чули? Баш ништа нисам изјавио тим поводом”.


Нисам бирао песме

Вучић је поводом критика избора песама на свечаном обележавању Дана српског јединства, рекао је да он није бирао песме.

Упитан за критике у вези песме „Пукни зоро“, која је извођена на свечаности, а која је наводно песма навијача, насмејао се и казао „за све сам крив и за то“.

„Нисам знао која ће песма да буде. Ја сам припремао свој говор. Али то је једна дивна песма, као и све остале које су изведене“, објаснио је Вучић за Пинк.

У шали је казао да је то све било смишљено и организовано да би се насекирала новинарка која је критиковала извођење те песме.


Појаснио је да је неко из странке коју води окачио на његов “тик -ток” спот поводом 15. Септембра, у којем говори Петар Божовић.

“Они су његове речи, ставили мени у уста. То је технички детаљ, али важан. Не искључујем могућност, да бих то учинио, и не видим да је то грех, али нисам. Сви су слагали, и домаћи и медији у региону”, рекао је Вучић.

Како каже, зато што је потребан било какав повод да нападе на Србију.

Подсећа да је у Црној Гори вођена кампања против Србије и њега, а онда је кренула и опсежна кампања из Хрватске.

“Одједном сам ја крив, а не знам за шта сам крив. То је била фантастична конференција за новинаре - мрзимо Вучића, он је кретен, лудак, а Србија, колко год да је мала, никада није мала колико бисмо волели”, рекао је Вучић.

Он је додао да ниједну ружну реч неће рећи на њихов рачун.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести