Шапић и Стаматовић договорили политичку сарадњу

БЕОГРАД: Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић и председник Здраве Србије Милан Стаматовић потписали су данас "Политички оквир удруживања патриота", договор о политичкој сарадњи и заједничком деловању,а како су најавили близу су и да заједнички наступе на свим изборима на пролеће.
1
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Шапић је на данасњој кионференцији за штампу у седишту СПА-а, казао да их је објединила жеља за стратешком дугорочном сарадњом, те да њихова сарадња није због "потреба" изборног резултата.

"Донели смо одлуку о учешћу на локалним изборима јер би било и лицемерно да као председници општина у Србији, не учествујемо. Верујем да ће нам се Стаматовић придружити и за парламентарне изборе, после одлука њихове скупштине у јануару", рекао је Шапић.

Упитан да ли има намеру да се удружује са још сродних политичких организација, Шапић је навео да су добродошли сви који се сложе са националном политиком и политичким програмом.

Са Метлом2020 се, истиче, није договорио, али каже да им жели све најбоље, док са Народним блоком Велимира Илића, како каже, није водио разговоре и додаје да сарадња међу њима "није реална".

"Укрупњавању патриота, надамо се, није крај", закључио је Шапић.

Лидер ЗС и председник општине Чајетина Милан Стаматовић не сумња да ће са СПАС-ом на локалним изборима "уз добру кампању направити и добар резултат".

" Уз квалитетну сарадњу желимо да помиримо Београд и унутрашњост Србије. На парламентарним изборима ћу се заложити да учествујемо, али одлучиће скупштина странке у јануару", истакао је Стаматовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести