Шапић: Србију провоцирају да је прикажу као фактор дестабилизације

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је данас да су на делу покушаји да се Србија испровоцира на несмотрену реакцију како би неки доказали тезу да Срби желе да дестабилизују регион.
sapic
Фото: Tanjug/ Video arhiva

"Србија можда по први пут у својој историји постаје стабилна, на све могуће начине покушава да оснажи себе, не угрожавајући било кога", истакао је Шапић.

Он је за ТВ Хепи рекао да су примери провокација актуелни догађаји на Косову и Метохији, али и устоличење митрополита Јоаникија у Цетињу.

"Некада је Србија знала да одреагује превише несмотрено и протеклих деценија смо често знали да платимо цену због тога, цену која никада није била еквивалнетна нашој реакцији", навео је Шапић.

Према његовим речима, Србија је данас опрезнија и нема исхитрених реакција на које би неки могли да се ослоне.

"Великим силама није у интересу да било ко овде буде јак, а Србија и српски народ су на овим просторима вековима најдоминантнији и зато је логично да се нама баве. Њихов интерес је да Балкан увек буде буре барута, да овде стварају нове нације, државе, како би лакше могли да манипулишу", оценио је Шапић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести