Шапић: Улазак СПАС-а у СНС корист за странку и за Србију

БЕОГРАД: Нови потпредседник Главног одбора СНС Александар Шапић изјавио је данас да ће од уласка СПАС-а у СНС имати користи и странка и Србија, али и да очекује да ће СНС утицати да и он буде још бољи у свом раду.
Танјуг/Тара Радовановић/Александар Шапић
Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Александар Шапић

Он је захвалио на указаном поверењу и истакао да ће се потрудити колико год буде могао да СНС буде побољшана уласком СПАС-а, као и да својим радом то оправда.

"Мислим да је СНС једина организација која је схватила да постоји због Србије, а не да Србија постоји због ње и то не сме никада да се заборави", поручио је Шапић након седнице ГО странке.

Захвалио је на избору на место потпредседника ГО СНС истичући да је свестан велике одговорности коју та функција носи у тако великој политичкој организацији као што је СНС, за вођење земље и друштва.


Даћу свој допринос као неко ко је из Београд
Шапић је рекао да ће дати свој допринос раду београдског одбора СНС као неко ко је из Београда.

Шапић је после седнице Главног одбора странке, упитан да ли ће он преузети градски одбор СНС у Београду, одговорио да је на ГО договорено да ће у наредном периоду Председништво напредњака одредити човека или тим људи до избора председника који ће водити одбор.

„Као једини потпредседник СНС који је из Београда, осим Марка Ђурића, даћу свој допринос. Нећу бити једини који ће се тиме бавити“, додао је он.

Нагласио је да је београдски одбор велика организација која захтева пуно рада и да ће неко ко је из то града дати свој допринос.

Одговор државе биће адекватан, заштитићемо Србе
Шапић је рекао да ће држава, у случају насиља над Србима на КиМ, адекватно на то одговорити и да ће знати да заштити српски народ.

Шапић је, упитан шта мисли по питању КиМ, с обзиром на најаве аналитичара да може доћи до насиља над Србима и шта би држава требало да предузме, рекао да се на Главном одбору СНС чула изјава председника да ће држава Србија адекватно одговорити.

„Надамо се, и дубоко верујемо да српски народ који живи у северном делу КиМ неће бити угрожен, да ће међународни фактор, Кфор пре свега, остати, и да ће наставити да чувају безебдност. Ако дође до насиља свакако да ће одговор бити адекватан да би се заштио српски народ који живи доле“, подвукао је он.


"Сваки успех наше земље, свако ново радно место и сваки квалитетнији економски развој је успех и организације којој припадам. Не сме обрнуто да буде и мислим да су људи свесни тог", додао је Шапић.

Каже да СНС постоји већ око 13 година и да је имала своју генезу и мењала се од тада.

Шапић је цитирао Черчила наводећи његову реченицу да ако неко жели стално да буде исти да мора онда увек да се мења.

Потпредседник СНС је нагласио да то значи да ако желимо да будемо конкурентни и стално да идемо напред да морамо стално да "ажурирамо", односно радимо на себи.

"Никада не треба да заборавимо да смо овде због нашег народа и земље и интереса друштва за које радимо. Хвала ГО и свим људима СНС који су нам указали поверење. Покушаћу то да оправдам својим радом и верујем да ће наше друштво то да осети и да ћемо ми као оргнизација бити још бољи ефикаснији и квалитетнији, као и да ће корист од тога имати наша земља", навео је Шапић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести