Састанак албанске и владе у Приштини под слоганом "Заједно без граница"

ТИРАНА: Заједничка седница албанске и владе у Приштини одржаће се данас у Тирани под слоганом "Заједно без граница", пише приштински Репортери.
albanija
Фото: Tanjug, ilustracija

Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти објавио је на свом Твитеру фотографију на којој се види да се заједно са члановима свог кабинета упутио у Тирану.

Хотијева заменица Албулена Баљај Хаљимај, објавила је слике округлог стола за којим ће седети представници две владе у чијој средини пише "Заједно без граница. У региону без граница".

 

Рама: Уклонићемо границе, Драч ће бити косовска лука

Албански премијер Еди Рама изјавио је данас да Косово и Албанија намеравају да "уклоне границе", као и да ће албанска лука Драч ускоро постати де факто "косовска".

Он је то рекао на почетку седнице албанске и косовске владе која се одржава у Конгресној палати у Тирани, преноси портал Репортери.

"Споразум који ћемо ускоро потписати за олакшавање царинских поступака између две земље води нас до одредишта, трансформације луке Драч у де факто луку Косова", рекао је Рама.

Како се наводи, приштинска делегација је у Албанији дочекана уз највеће почасти, али у њој није било министара из Српске листе Горана Ракића и Далибора Јевтића.

Очекује се да ће након састанка бити потписана три споразума о царини у Драчу, железничкој линији и хидроелектрани за Косово која ће бити изграђена у Албанији.

Рама: Дијалог важан, споразум - догађај године

Албански премијер Еди Рама изјавио је данас да је споразум потписан у Вашингтону "догађај године" и за Београд и за Приштину, као и да је он поново отворио дијалог две стране уз посредство ЕУ.

Рама је на почетку заједничке седнице албанске и привремене владе у Приштини у Тирани рекао да је дијалог једини инструмент за постизање паметног решења проблема, преноси приштински портал Економија онлајн.

"Свака пристрасност у дијалогу умањује победу и слаби позицију Косова и у унутрасњој и у спољној политици према свету. Унутрашњи консензус о положају дијалога је неопходност коју желим и надам се да ће таква и остати", рекао је Рама.

Он је додао и да се с премијером привремених косовских институција Авдулахом Хотијем договорио о инвестирању у пројекат поводом годишњице Призренске лиге, организације балканских Албанаца из времена Берлинског конгреса 1978. године.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести