Селаковић одржао завршни састанак с Ђурићем

БЕОГРАД: Министар спољних послова Никола Селаковић одржао је данас завршни састанак с Марком Ђурићем који одлази на дужност амбасадора Србије у Сједињеним Америчким Државама, саопштио је МСП.
selakovic FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом Селаковић је пожелео успех Ђурићу уз поруку да ће чланови српске дипломатско-конзуларне мреже бити важан чинилац будућих успеха Србије и констатовао да је позиција амбасадора у Вашингтону једна од најизазовнијих када се у обзир узме важност унапређења односа са САД.

На састанку којем су присуствовали и представници сектора и надлежних организационих јединица МСП, истакнут је значај наставка континуиране сарадње и даљег јачања укупних билатералних односа са САД, као и са земљама које Амбасада Србије у Вашингтону нерезидентно покрива.

Како се наводи, посебно је истакнута намера да се, у складу с обавезама и могућностима, установи пракса присуства министра одбрани завршних теза одлазећих амбасадора, чиме би се подвукао значај адекватних припрема пред полазак на нову дужност наших највиших дипломатских представника у иностранству.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести