Селаковић: Седница Савета безбедности 13. априла

БЕОГРАД: Предстојећа седница Савета безбедности Уједињених нација, која ће се одржати 13. априла путем видео-конференције, биће одлична прилика да се разговара о тренутној ситуацији на Косову и Метохији, изјавио је данас министар спољних послова Никола Селаковић.
selakovic
Фото: Youtube Printscreen

Он је, у разговору са представницом генералног секретара УН и шефицом Канцеларије УН у Београду Мари Јамашитом, указао да је континуирано разматрање питања КиМ у Савету безбедности од суштинске важности за Србију, будући да је стање на терену и даље нестабилно и осетљиво, са бројним инцидентима, чији је непосредни сведок и сама Мисија УН на КиМ (УНМИК).

Шеф српске дипломатије је посебно истакао да су УН за Србију најзначајнија међународна организација, будући да је она главни канал комуникације са УНМИК-ом, чије присуство и деловање је од кључног значаја за нашу земљу.

Подвукао је да Србија придаје изузетну важност деловању УНМИК-а и нагласио да та мисија мора да остане ангажована по свим питањима од значаја за доследно спровођење Резолуције Савета безбедности УН 1244, у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом.

Селаковић је додао да је наша земља посвећена приоритетним областима деловања УН и наставку одличне сарадње, саопштило је Министарство.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести