Селаковић: Вучић и не зна ко је владика Максим

БЕОГРАД: Владику Максима склањају са Православног богословског факултета јер је међу архијерејима који је критиковао политику председника Александра Вучића на Косову и Метохији, пише Данас, док генерални секретар председника Никола Селаковић каже да Вучић и не зна ко је владика Максим и да је то још једна у низу неистина.
selakovic FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Селаковић је за ТВ Пинк рекао да као близак председников сарадник и као неко ко је у сталним контактима са СПЦ одговорно тврди да председник Вучић не зна ко је владика Максим и да му није познато ни да је предавач на Православном богословском факултету, а још мање који су разлози за поступке који се у Данасу наводе.

"Са друге стране могу да кажем, као неко ко је био присутан на седници која је одржана заједно са Сабором СПЦ и којој су присуствовали Александар Вучић и Милорад Додик, да се на тој седници, колико се сећам, владика Максим уопште није јављао за реч", навео је Селаковић.

Додаје да је једна у низу неистина, које се у том тексту појављују, да су склоњени критичари политике председника Вучића на КиМ, а да они нису ни учествовали у том разговору, нису се ни чули, а за неке од њих и не зна да ли су били присутни у сали где је био састанак.

"Ово показује чиме су спремни да се служе људи који са једне стране желе да нападају председника Србије по сваку цену, чак и у ситуацији у којој је могуће да испадну глупи и будале, а са друге стране показује колико је неко жељан да наруши једну врсту, могу да кажем, до сада најбоље сарадње врха српске државе и цркве и уверен сам да у томе неће успети", закључио је он.

Лист Данас наводи да је Свети архијерејски синод СПЦ почетком јуна одлучио да са Православног богословског факултета "уклони" предаваче - епископа западноамеричког Максима и доцента Марка Вилотића.

Додају да би то могло да има политичку позадину, јер је владика Максим био међу архијерејима који су јавно, на последењем пријему председника Александра Вучића у патријаршијском салону током мајског Сабора, јавно критиковао његову политику на КиМ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести