Сергеј Трифуновић: Нисам се покајао

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић после годину дана од када је постао председник тог покрета није се, каже, покајао што је ушао у политику, јер политика, како наводи, није баук кад се руководите истином и знате шта вам је циљ.
sergej
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"А знамо шта хоћемо: Да изградимо лепу, насмејану и срећну Србију", поручује Трифуновић у ауторском тексту који је Танјугу достављен из ПСГ и додаје да је то Србија из које млади не беже, у којој има места и посла за све, која се поноси својим разликама, у којој се не мрзи, у којој је народ "образован и духовит, леп и насмејан".

Каже и да он није месија који ће нас у такву Србију одвести, већ само "мудрац који шије одело код кројача" и додаје да зато позива све кројаче, адвокате, правнике, економисте, полицајце, лекаре. . . . да помогну да се професионализмом дође до институција.

У политику је, каже, ушао после много размишљања, али да је преломило то што није желео, како наводи, да се до краја живота пита како би било да у то "политичко живо блато" није ушао, а имао је моћ и шансу да се лично избори за промену о којој је, каже, толико кукао.

"Ко хоће - нађе начин, ко неће - нађе изговор", објашњава Трифуновић.

Како каже, "после 29 година истог зла, дављења моје драге мајке Србије у живом блату" чинило му се да је "сваки изговор бедан".

Каже и да га је један број људи презрео због овог корака, али и да је подршку, коју је очекивао од блиских и познатих људи, добијао неочекивано од непознатих и да му је то давало снагу да истраје.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести