Шешељ поново тражи помиловање за убицу Ђинђића

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СРС Војислав Шешељ поново је данас позвао председника Томислава Николића да помилује Звездана Јовановића, наводећи да ће то бити добро дело по коме ће га Србија памтити.
Vojislav Šešelj Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

“Позвао сам га да одмах помилује Звездана Јовановића који је осуђен (за убиство Зорана Ђинђића), а да му никакава кривица није доказана, ниједног релеватног доказа нема на коме се може базирати осуђујућа пресуда”, рекао је Шешељ новинарима у скупштини.

Он је такође позвао Николића да донесе одлуку о помиловању свих Срба који су осуђени пред Специјалним судом за ратне злочине и упућени на издржавање казне, односно да донесе указ о аболицији свих Срба који су оптужени пред специјалним судом, којима се суди, чекају суђење или другостепени поступак.

Шешељ то тражи јер је тај суд, како каже, био под апсолутном контролом Американаца и западних сила и тамо се, додаје, углавном није судило по закону него се судило на основу лажних сведочења, тајних сведока и на основу лажних доказа које је углавном сервирао Хашки трибунал.

Каже да Николић може бити поносан кад напусти председничку функцију уколико учини, а ако пропусти шансу онда треба, додаје, треба да размишља у каквом ће га светлу историја запамтити.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести