Шешељ на Твитеру брутално извређао Александру Јерков

БЕОГРАД: Након што је лидер радикала Војислав Шешељ данас на Твитеру изнео увреде на рачун посланице Демократске странке Александре Јерков и новинара Милојка Пантића, ДС и ЛСВ су затражиле да се Шешељу одузме мандат.
vojislav seselj tanjug
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Лига социјалдемократа Војводине наводи да Шешељ од деведесетих шири мржњу, прети и физички напада, али, како тврде, проблем је у нереаговању институција. 

ЛСВ тврди да владајућа већина већ годину дана крши Закон о избору народних посланика и не одузима Шешељу мандат.

То се, сматрају, догађа без обзира на то што је, како наводе, обавеза престанка Шељевог посланичког мандата настала пресудом Жалбеног већа Механизма за међународну кривичне судове, којом је осуђен на 10 година затвора због подстицања на прогон, депортацију и друга нехумана дела као злочин против човечности, почињен у Хртковцима.

ДС у саопштењу подсећа да већ годину дана тражи одузимање мандата Шешељу и покретање процеса због говора мржње и отворених претњи.

Шешељ је данас у више Твитова изнео низ увреда и претњи на рачун Јерков и Пантића.

"Александра Јерков тврди да ми Александар Вучић гарантује да ми неће фалити ни длака с главе", навео је Шешељ у једном од Твитова, поручивши да "гарантује да ће њој нестати све длаке са главе, глава бити намазана катраном и налепљена гушчијим перјем, да се јасно види како изгледа главна гуска српске политике".

Он је написао и да Јерков "тражи институционалну заштиту, уместо да је већ одавно на издржавању казне по решењу надлежног суда за прекршаје зато што је у више наврата најугледнијег живог српског политичара и доказаног научника називала ратним злочинцем".

Лидер радикала је прокоментарисао Пантићево "громогласно најављивање да је шешељизам прошлост", и поручио му да ће му "доказати да је шешељизам живљи него икада и да је у стању да почисти сав издајнички олош".

За Пантића је Шешељ навео да је "сам себе убедио да се као спортски новинар може постати интелектуалац".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести