Северна Митровица: Српски младићи нападнути, уз псовке на албанском

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: У Северној Митровици су данас нападнута два младића српске националности, који су седели у башти кафића, јавља Косово онлајн.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Према наводима Косовске полиције, њих су две непознате особе напале флашама, и упутиле им псовке на албанском језику, преноси Косово онлајн.

Портпарол Косовске полиције за регион Север поручник Бранислав Радовић потврдио је да је до напада дошло у башти кафића "Сопрано", који се налази на главном градском шеталишту.

Он је навео да су младићима С.Р. и М.Р. српске националности пришле две непознате особе које су им се обратиле псовкама на албанском језику и ударале их стакленим флашама по глави.

Радовић је додао да су за сада полицији непознати нападачи побегли у правцу главног моста ка јужном делу града.

Он је рекао да је нападнутим младићима указана лекарска помоћ у КБЦ Косовска Митровица, где су им констатоване лакше телесне повреде.

"С.Р. је од удараца задобио два хематома на челу, а М.Р. хематом и посекотину испод ока", додао је Радовић.

Оближња сигурносна камера јасно је забележила напад.

СЛ: Напад последица притиска и неодговорних изјава из Приштине

Српска листа саопштила је да је данашњи напад на српске младиће на главном градском шеталишту у Северној Митровици од стране непознатих момака, који су уз псовке на албанском језику, нанели повреде недужним младићима, а након тога побегли у правцу Јужне Митровице, изазвао велико узнемирење међу Србима у Северној Митровици.

Српска листа оцењује да тај подмукао напад, без икаквог повода, представља последицу континуираног притиска и неодговорних изјава које долазе од стране представника Албанаца из Приштине, а уперене су против српског народа на северу Косова и Метохије.

Осуђујући напад, Српска листа захтева од надлежних хитну реакцију. Полиција мора одговорније да ради свој посао и својим присуством превентивно делује на потенцијалне изгреднике и нападаче, истиче се у саопштењу и наводи да је у тренутку напада на шеталишту био велики број деце и старијих особа, што додатно говори у прилог чињеници да је намера била да се изазове хаос, а међу грађанима страх.

Српска листа је позвала грађане да остану суздржани и да не наседају на провокације.

Радојевић осудио напад

Градоначелник општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије је осудио данашњи напад на двојицу српских младића на шеталишту у главној улици у Северној Митровици.

Он је позвао све грађане на уздржаност, а представнике полиције и међународних безбедносних институција да појачају будност и превентивно делују, јер је то у кратком временском интервалу други међуетнички напад на Србе у Северној Митровици.

Још једном позивамо представнике међународне заједнице да јасно осуде овај напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве, истакао је градоначелник Северне Митровице.

Нападнути младићи: Све време су псовали на албанском

Двојица српских младића који су данас нападнути у Северној Митровици потврдили су да су нападнути док су седели у башти кафића.

Један од повређених младића, Радомир Симовић рекао је за Косово онлајн да су им док су седели испред кафића пришла три непозната лица и ударали их флашама у главу.

То су вероватно Албанци, јер су нас псовали на њиховом језику док су нас ударали, рекао је Симовић.

Други нападнути младић, Милош Рошић рекао је да напад види као напад на своју породицу.

Сви знају шта се последњих година дешавало. Ово је прогањање, буквално немамо више где на кафу да седнемо, рекао је Милош Рошић.

Општи хирург, доктор Марко Николић у КБЦ Косовска Митровица изјавио је да су младићи у стабилном стању и да су отпуштени на кућно лечење.

Портпарол Косовске полиције за регион Север поручник Бранислав Радовић потврдио је да је до напада је дошло у башти кафића "Сопрано", који се налази на главном градском шеталишту.

За сада полицији непознати нападачи побегли су у правцу главног моста ка јужном делу града.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести