Сијарто нагласио подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије

БУДИМПЕШТА: Министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у Будимпешти са мађарским министром спољњих послова Петером Сијартом који је нагласио посвећеност Мађарске подршци Србије на европском путу.

Успех Србије на том путу Мађарска сматра "најважнијим елементом за обезбеђивање стабилности на западном Балкану", рекао је Сијарто, наводећи да ће мађарска влада наставити да помаже Србији у преговорима са ЕУ.

"Захваљујући добрим политичким односима, економска и трговинска сарадња Србије и Мађарске су такође позитивне. Политичка сарадња две државе никада није била боља. Напори председника Србије (Александра Вучића) морају бити препознати као корак напред ка историјском помирењу две државе", рекао је Сијарто.

Сијарто је додао и да је трговинска размена две земље у 2016. години износила 1,9 милијарди евра, а да је у првих 11 месеци прошле године достигла 2,3 милијарде евра, саопштило је мађарско Министарство спољних послова.

"Очекује се да ће до краја године она достићи 2,5 милијарди евра", закључио је Сијарто, пренела је мађарска агенција МТИ.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести