Симић: Хапшење доказ да почиње јачи притисак на Србе

ПРИШТИНА: Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је данас да хапшење Србина Горана Станишића, на административном прелазу Јариње, иде у прилог чињеници, коју је у суботу изнео председник Србије Александар Вучић, да ће почети још жешћи притисак на Србе на КиМ.
igor simic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

"Ми у Српској листи подржавамо став да ће државни органи повести рачуна како би очували мир, али и наставили пројекте за унапређење Срба на КИМ", рекао је Симић за Тв Прва.

Говорећи о изјави Кадрија Весељија да верује да ће се оптужени припадници такозване ОВК вратити невини из Хага, Симић је рекао да српски народ превише чека правду за своје жртве.

"Српска листа захтева од свих међународних чинилаца да се одговорни за све злочине пронађу и санкционишу", рекао је Симић.

Упитан да ли ће Српска листа учествовати на евентуалним изборима, он је рекао да ту странку на то обавезује поверење добијено на недавно одржаним изборима за градоначелнике четири општине на северу КиМ.

"Увек ћемо се борити за свој народ. Српски народ жели легитимне представнике. За СЛ влада је пала онда када смо напустили ту владу, а због потеза приштинских званичника", закључио је Симић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести