Симић: Приштина отима гласове 4.000 Срба

БЕОГРАД: Пресудно је да Српска листа освоји свих 10 српских мандата у косовској скупштини, јер ако "Албанци протуре кукавичје јаје и мандат добије неко од тројанских коња, то би угрозило опстанак српског народа", рекао је за данашњу Политику носилац листе Српске листе на предстојећим изборима на КиМ Игор Симић.
igor simic
Фото: Tanjug (Boki, arhiva)

Он је упозорио и на одлуку приштинских власти према којој је бирачима дозвољено да гласају само с документима такозваног Косова.

"Противзаконита одлука ЦИК којом ће више од 4.000 Срба остати без права гласа, има за циљ да смањи број српских гласова, тачније оних гласова које ће освојити Српска листа. Тако ће отворити простор да партије које се представљају српским, а којима реално руководи Приштина, освоје неки мандат", каже Симић.

По његовим речима, за разлику од других партија, Српска листа је "једина која нуди конкретан програм а не мржњу".

"Напади који долазе од Слободана Петровића, Раде Трајковић и осталих према Српској листи, представљају наручене, дириговане нападе, не на нас појединачно, већ на све Србе који живе на КиМ, али и институције државе Србије захваљујући којима српски народ опстаје на овим просторима", казао је Симић.

"Најискреније, сви ови приватни Срби под контролом албанских политичких структура, када нападају Српску листу желе да растргну пупчану врпцу којом СЛ везује српски народ на КиМ с нашом државом Србијом", истакао је Симић.

Он истиче и да је од пресудног значаја да се у наредном периоду ојача позиција "нашег преговарачког тима са Александром Вучићем на челу", као и да на изборима који имају "пресудни карактер" СЛ освоји свих десет мандата у косовском парламенту предвиђених за Србе.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести